"Et j'irai loin, bien loin, comme un bohémien, Par la Nature, - heureux comme avec une femme."
Arthur Rimbaud

maandag 31 januari 2011

Pad van Ad

Dit is Ad Wouters, een lokale kunstenaar uit Haasrode. Deze foto werd door het ANB genomen in 2008 toen het Pad van Ad werd voorgesteld.

Ad Wouters houdt ervan om in het boscomplex Meerdaalwoud-Heverleebos de door de boswachters aangeduide bomen voor de kap een nieuwe bestemming te geven. Meestal zijn dit dreefbomen die wegens hun toestand een gevaar vormen voor de recreanten, men zaagt de top af en met de stam die overblijft laat Ad zijn liefde voor hout tot uiting komen.

In het arboretum van Heverleebos, waarover ik later nog wel eens zal posten, begint een wandeling die de sportieve wandelaar of de fietser meeneemt langs de werken van Ad en andere bezienswaardigheden in het complex. Een overzicht kan men hier (klik) vinden.

Maar natuurlijk is de natuur overal nog steeds aanwezig ...

... zoals deze Grote oranje bekerzwam (Aleuria aurantia) in het herfstige Arboretum.

Sommige van Ad's beelden doen een mens nadenken, zoals hier over zijn oorsprong als "mensaap" : de Neanderthaler ...

Martijn en de Neanderthaler.

Ignatius : deze uil heeft een speciaal traject achter de rug, gekapt in de Sint-Michielskerk in Leuven en milieuvriendelijk vervoerd naar het arboretum. Dat verhaal is hier (klik) te lezen.

Maar ook in Meerdaalwoud zijn Ad's werken aanwezig, aan u om ze te ontdekken !

Sommige van zijn werken bevatten meerdere details, bij de boom van de vorige foto hoort onder andere ook deze gravure van Imelda.

Het is duidelijk dat deze kunstenaar net als zijn evenbeeld de Pootefretter -het Haasroodse symbool- een kleine man van betekenisvolle daden is, zijn inspiratie komt uit de schoot van Moeder Aarde zo lijkt het wel. Dat is iets dat ik alleen maar kan waarderen.

Het zijn ruwe werken, hun schoonheid zit in de noeste arbeid vergezeld door de simpele vormen en natuurlijke kleuren. Ad Wouters is een man die ik nog wel eens wil ontmoeten...



-de eerste foto is niet mijn eigendom maar van het ANB, de rest van de foto's werden voornamelijk gemaakt met de Canon Powershot, behalve de Neanderthaler en Ignatius, daar werd de Canon Eos gebruikt.-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten